SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Celsius drycken – vad är det?

11532481-origpic-f38be6

Idag provade jag att dricka min allra första celsius dryck! Den var verkligen super god och ska nog köpa ett par burkar som ligger hemma, är väldigt bra att ha hemma liggandes.

Jag fick många frågor angående vad en celsius dryck faktiskt innehåller, vad den gör och till och med vad det är för något så läs vidare så får ni veta svaren på alla dina frågor om celsius drycken 🙂

Celsius är en energidryck som hävdar att öka ämnesomsättningen med upp till 12 % och öka energinivåerna under 3 timmar med deras naturliga, släta blandning av rika antioxidanter ingredienser, inklusive grönt te, biotin, guarana frön, och kalcium. Säljs i populära butiker som Ica och Coop, Celsius anses vara en billig, smaksatt dryck som gör anspråk på att hålla människor på diet alerta, fokuserade, och smala genom att bränna 100 kalorier per flaska. Även om den inte sägs vara ett kosttillskott, sägs den vara den perfekta drycken för att öka energinivåer under dagen.

Även om en diet är det bästa sättet att öka ämnesomsättningen och hålla sig alert, vänder sig energidrycken till att kunna hjälpa människor på diet när energin är låg. Det är mycket viktigt att de väljer rätt dryck med bevisbara fördelar dock, och en överkomlig prislapp. Celsius kanske levererar på några viktiga punkter. 🙂

Ingredienser:

Enligt Celsius innehåller deras dryck Kalcium, Krom, vitamin C, vitamin B, biotin, riboflavin, niacin, Guarana frön, grönt tebladsextrakt, och ingefära.

Celsius fokuserar på bland annat naturliga ingredienser istället för syntetiska ingredienser, och vissa ingredienser kan naturligt öka energinivåer. Grönt tebladsextrakt och guarana frön är båda källor av koffein, och typen av koffein i båda källorna har vetenskapligt visat sig vara mildare än ren koffein.

Denna typ av koffein stimulerar centrala nervsystemet att stoppa trötthet och orsakar en mindre skadlig “energikrasch” när effekten avtar. Grönt te innehåller också kemikalier som stimulerar ämnesomsättningen och två eller fler koppar av detta te kan resultera i ökad metabolism.

Detta kan vara en källa till Celsius:s påstående att det kan stimulera ämnesomsättningen.

Celsius ingredienser innehåller inga bevisbara kostfördelar, men det kan ge näringsmässiga fördelar. Kalcium är viktigt i allas dieter och vissa studier visar att det kan hjälpa människor att gå ner i vikt, men det är bäst från naturliga, organiska former, såsom yoghurt eller mjölk.

Det verkar som om Celsius innehåller några beståndsdelar som kan öka energinivåer och metabolism, men alla källor har en bättre effekt om de tas i naturlig form. Grönt te tenderar att fungera bäst i sin naturliga form till exempel, och dess extrakt form är helt klart mindre effektiv. 😀

Näringsinnehåll: 

Celsius
Näringsvärde
• Energi 21kJ/5kcal
• Kolhydrater 0g
• Protein 0g
• Fett 0g

Jämfört med en sockerfri redbull:

Redbull light
Näringsvärde 
• Energi 14 kj/3 kcal
• Protein mindre än 0,02 g
• Kolhydrater 0 g
• Fett 0 g

Så vad är då skillnaden? Celcius är en vitaminberikad dryck som ger kroppen bra och hälsosamma ämnen som kroppen behöver samtidigt som den ger dig en energi kick! En vanlig redbull har inte lika hög koffeinhalt och den är inte vitaminberikad.

Så för att summera det hela är är en celsius ett mer hälosammare alternativ pga att den är vitaminberikad, är mer naturlig än andra energidrycker, innehåller mindre tillsatser, är sockerfri och är god.

Jag det är detta vad en celsius dryck innehåller och vad det är 🙂

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *