SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

10 fördelar med kokosoljan!

kokosolja

Bild tagen från Google

På senaste tiden har vi sett många recept och tips som innehåller kokosolja! Varför? Läs om dessa 10 fördelar nedan för att få reda på varför det är så bra för våra kroppar! 😀

10 fördelar med kokosoljan:

1.  Kokosoljan är ett mättat fett som exempelvis finns i avokados m.m Detta menas med att det naturliga mättade fettet från kokosoljan är bra för våra kroppar. Ett utav ämnena som finns i kokosolja är Laurinsyra, som är en typ av fett som lätt tas upp av kroppen och används som energi.

2. Kokosoljan innehåller mycket proteiner. Dessutom är det rikt på mineraler som järn, fosfor och zink.

3. Kokosoljan är även en bra källa till vårt hår! Man kan göra en inpackning med kokosolja som gör håret starkt och glansigt. Masserar man in kokosfett i hårbotten får man snabbt bort med sitt mjäll och det är också väldig avstressande.

4. Kokosoljan är också bra för vår hud! Kokosolja är en effektiv fuktighetskräm och har positiva effekter på torr hud och även eksem. Koksfett innehåller mycket antioxidanter och motverkar en åldrande hud.

5.  Kokosoljan är bra när man försöker gå ner i vikt då kokosoljans essentiella fettsyror ökar din ämnesomsättning genom att avlasta bukspottkörteln, på det sättet förbränner man mer energi i kroppen och minskar på så sätt vikten.

6. Kokosoljan förbättrar ditt immunförsvar som skyddar din kropp från sjukdomar och farliga ämnen. Immunförsvaret stärks eftersom det har antivirala och antibakteriella egenskaper att bekämpa infektioner, virus, bakterier och svamp med.

7. Kokosoljan beskämpar diabetes då kokosolja håller ner ditt blodsocker och förbättrar insulinsekretionen. 

8. Kokosoljan är bra för våra hjärtan! Precis som man har hört att mättade fetter förbättrar våra hjärtan gör kokosoljan samma sak.

9. Kokosoljan används som energi istället för att kroppen lagrar på fettet vilket bidrar positivt till kroppens viktnedgång.

10. Kokosoljan går att enkelt att användas till bakning och matlagning och det bästa av allt är att det smakar gott 😀

 

Detta är mina 10 fördelar som jag anser är dem bästa och viktigaste fördelarna med kokosoljan. Hoppas att ni fick lite ny syn på detta och kommer använda er av detta 😀

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *