SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Hur man kan göra fryst yoghurt

bild-3

Igår fick jag denna fantastiska idéen av att göra min egna hemmagjorda fryst yoghurt! På senaste tiden har jag varit så beroende av fryst yoghurt, men även om denna frysta yoghurten inte har samma konsistens som den man köper, så är den fortfarande supergod 😀

Jag gjorde några stycken igår kväll och jag var så spänd i morse på att äntligen få smaka på dem, och smaken var häpnadsväckande eftersom att jag älskade dem! Jag använde mig utav en glass form som formar glassarna till samma som när man köper dem i butik vilket gjorde det hela ännu lite roligare, perfekta sommar idéen. Dem är super enkla att gör men det enda negativa är att det tar en stund för dem att li frysta i frysen, men om man gör dem under kvällen så är dem färdiga att äta morgonen efter.

Jag kommer att skriva ut receptet här, om man nu kan kalla det för ett recept eftersom att det är så otroligt enkelt, men jag kommer i alla fall skriva ut hur man tillverkar denna fryst yoghurt!

 

Näringsinnehåll:

Kalorier: 116 för 4 fryst yoghurt ( då är det endast 29 kalorier i en fryst yoghurt)

Protein: 7 g

Fett: 1 g

Kolhydrater: 20 g

Fryst yoghurt:

  • 1 1/2 dl mild lätt yoghurt från arla etc.
  • 1 tärnad kiwi
  • 2 tsk stevia

Beskrivning:

1. Hacka kiwin i lagom små bitar och placera dem i en skål tillsammans med yoghurten och stevian och blanda vl med en sked.

2. Fördela den frysta yoghurten i 4 glass formar och lägg in i frysen under natten, klart! 😀

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *