SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Chipsmaskin

IMG_2904

Igår köpte jag en ny chipsmaskin maskin! : D  Och jag pratar inte om en av dem som du har en massa olja i och friterar dem, jag talar om den en där  du kan göra dina egna hälsosamma chips från i princip alla frukter och grönsaker! Det är verkligen roligt eftersom du kan experimentera så mycket med olika grönsaker och smaker!

Denna chipsmaskinen maskin heter Topchips crisp-maker! Jag köpte den i svensk butik som heter Cervera, men om du inte är från Sverige kan du köpa den från deras butik som heter http://www.topchips.com. Den kostar 350 kronor, vilket är lika med 54 dollar! Det är inte dyrt men ändå inte billigt, men jag kan lova er att chipsmaskinen är definitivt värt det!

I chipsmaskin paketet får du: mikrovågsugns plast plattan och en skalare för grönsakerna! Så det är verkligen enkelt att bara skära upp några zucchini bitar och sätta i mikron i endast 3 minuter och så är de är klara att äta! : D Lätt va? Inget fett och inga andra ingredienser!

De chipsen som jag gjorde igår var utav zucchini och sötpotatis, jag tyckte mest om sötpotatisen. Jag häller bara lite salt på toppen för att göra det lite mer roligare, men om du vill ha något mer speciellt du alltid hälla på lite vitlök blandat med olja på toppen! Eller kanske någon annan krydda som du gillar till exempel: grillkrydda eller ört salt. Jag testade med dem båda på zucchinin och jag gillade det! Alla gillar olika smaker så det bästa är att experimentera lite för att få den smak du gillar mest!

Om du känner att det är lite tråkigt att äta bara chips, då kan du göra din egen nyttig dipp! Jag kan definitivt rekommendera att bara blanda lite turkisk yoghurt, vitlök, salt, peppar och lite olivolja! Nyttigt och gott. Eller om du gillar en mer kryddig dipp kan du blanda kvarg / turkisk yoghurt med lite tacosås! Taco sås är faktiskt ganska nyttigt och det är gott att blanda ihop dem tillsammans. Så prova att göra detta och jag lovar dig att du kommer att älska det! 🙂

 

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *