SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Få in motion i din dagliga vardag!

Popularity-of-running-shoes

Många känner att dem inte har tid för att ta sig till gymmet pga långa jobb/ skoldagar. Jag vet själv att man inte alltid kan hinna med gymmet men försök att planera in åtminstone  2 dagar i veckan du kan ha en timme på gymmet, råd från mig 🙂 Hur som helst så kan du mycket enkelt få in motion i din dagliga vardag! hur du gör det är simpelt och enkelt, perfekt att tänka på speciellt under dem dagar du inte har tid för gymmet.

Här kommer mina tips för att få in motion i din vardag: 

1. Ta trapporna istället för hissen 

Hur lång eller kort trappan må än vara så ta inte hissen bara för att den är närmst! Lite motion är bättre än ingen motion. Ta trspporna istället och känn dig stolt nä du kommer fram 😀

2. Gå

Hoppa av bussen en station tidigare än vad som egentligen är närmast. På det sättet får du röra lite extra på dig och om du har bråttom är det ännu bättre, gör det då en powerwalk 😀 Att gå är en superbra motion och tränar dina ben och din rumpa!

3. Sitt inte ner för länge

Kontorsjobb? Ing problem så länge du inte sitter ner över 4 timmar! Det är bevisat att det är farligt för hälsan att sitta ner i över 4 timmar i sträck. Det är också bevisat att om du står över 3 timmar per dag minskar du ungefär 10 kilo per år än om du skulle sitta ner! Försök att ta pauser då du går av dig lite och går ut för frisk luft, det behöver både din kropp och hjärna 🙂 Istället för att sitta ner på bussen eller tåget kan du också stå! Det är speciellt bra på morgonen om du är på väg till jobbet där du sitter ner mycket.

4. Ladda ner appen Vardagsworkout

Denna app finns tillgängligt på både Iphone och Android telefoner som jag rekommenderar ALLA att ladda ner! Appen är skapad av Cancerfonden som skapat den roligaste och hälsosammaste  appen någonsin enligt mig! 😀 Jag älskar den verkligen! Den ger olika tips för vilka ”övningar” du kan utöva för att få in motion i din vardag utan problem. Den ger även betyg på hur underhållande det är för din publik som tittar på 😉 Superrolig tycker jag!

Jag ska absolut ha en dag jag tävlar med mina kompisar om vem som kan göra mest modiga övningar runt folk och tycker att du också ska utmana dina vänner 😀 Desssutom är det HELT gratis!

ny_app_fran_cancerfonden_460x330

Leave a reply

Enter the code to comment *