SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Dags för bodycombat och ABSolution!

Bild 2013-05-28 kl. 16.08 #4

Bild 2013-05-28 kl. 16.08

Bild 2013-05-28 kl. 16.09 #3

Äntligen dags för lite träning, och inte vilken träning som helst utan det är bodycombat och ABSolution, dvs intensiv träning i 1 och 1/2 timme. Sitter här och laddar upp med en PWO och det kanske syns på bilderna att det har börjat kicka igång? 😉  Hur som helst så har det ju blivit lite sådär med träningen dem senaste 2 veckorna faktiskt då jag börjat jobba och försökt komma in i nya rytmen och nu äntligen kan mina vanliga rutiner komma igång igen och vilja samarbeta med kroppen hyfsat 😀

Brukar egentligen inte gå på klassen på gymmet längre men ibland får jag riktigt lust att träna med andra och testa på något annat och med hjälp av andra kunna köra all in! Känns riktigt bra att börja med en klass som start på träningen igen. Så vad är egentligen bodycombat och ABSolution? Läs vidare:

Bodycombat:

Bodycombat är en klass med massor av kraft och energi! Med tekniker från karate, taekwondo, capoeira, boxning och muay thai utmanar du din fantasimotståndare, samtidigt som du förbrukar massor av energi, blir skickligare, starkare och får ett större självförtroende.

Denna klass har jag aldrig testat på förut men det är alltså mest styrka och kondition som gäller här vilket passar in på mig. Klassen varar under 55 minuter.

ABSolution:

Ja ni hör ju på namnet att det är ABS som gäller här. Klassen bygger 30 minuter ‘absolut‘ coreträning där du uppmuntras att arbeta mot klockan och antalet repetitioner istället för i takt och tempo med musiken. Målet med ABSolution är att komplettera SatsCore som den något tuffare kusinen i familjen Core. SatsCore bygger fortsatt på funktionell styrka och dynamisk rörlighet medan ABSolution har en högre intensitet med innovativa övningar.

Denna klass har jag testat på ett par gånger tidigare och det är sjukt hur tuff den är!! HELA coreområdet börjar tillslut skaka och göra ont om man tar i sitt allra bästa vilket är den härligaste känslan någonsin enligt mig! Stor utmaning för alla 😀 Klassen är 30 minuter eftersom att man endast fokuserar på coreområdet och gör magövningar.

 

Så detta är vad jag ska göra för dagens träning, önska mig lycka till! 😀

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *