SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Fördelar med blåbär

photo kopia 3

Inatt sov jag över hos min kompis Sara med två andra kompisar vilket var supermysigt! På morgonen åt jag nämligen färska blåbär som ni ser på bilden som var supergott 😀 Smakade jätte mycket sommar! Jag tänkte skriva lite fördelar o just blåbär i detta inlägg då blåbär är ett utav de nyttigaste bären som finns så läs vidare 🙂 Jag har inte skrivit nedanstående information själv.

Vad är det som gör att blåbäret är bra för dig?

Bäret är inte bara vackert att se på – dess egenskaper är även bra för kroppen. Blåbäret innehåller antioxidanter som hjälper våra organ och skyddar våra celler mot så kallade fria radikaler. Kroppen kan inte på egen hand producera antioxidanter utan måste fås via maten.

Till dags datum finns det ingen känd källa till antioxidanter som kan mäta sig med blåbärets.

Vad är fria radikaler?

Det handlar i grunden om atomer inom oss som bildas med syre och som kroppen använder för att fungera. Inte alla fria radikaler är skadliga, men vissa kan orsaka cellskador, allvarliga ögonproblem, och även cancer.

Eftersom vår kropps förmåga att bekämpa dessa fria radikaler försvagas när vi blir äldre kan intaget av blåbär minska effekterna av sådana fria radikaler. Vi ska prata lite mer om hur blåbärskapslar kan hjälpa dig att skydda dina ögon, din allmänhälsa och ditt minne i nästa avsnitt.

Blåbär och antioxidanter

Blåbär en rik källa av vitamin C och fibrer, men innehåller också antocyanfärgning och ellagicsyra. Antocyaninfärgning är en antioxidant och ellagicsyra bidrar till att minska risken för cancer.

Vad de flesta människor vill veta gällande blåbär och antioxidanter är huruvida det är skillnad mellan färska och torkade eller frysta blåbär. Studier har visat att det inte finns någon signifikant skillnad mellan frysta och färska och fördelarna med blåbär är lika i båda.

Allmänna fördelar med blåbär

Andra fördelar med blåbär är att den kan förbättra neurologiska funktioner och minska effekten av neurologiska sjukdomar. De är också fenomenala på att förebygga problem med det dåliga kolesterolet samt förhindra att blodproppar uppstår i kroppen.

Människor som lider av urinblåsproblem bör försöka äta blåbär som håller urinvägarna friska och hindrar bakterier från att bygga längs blåsväggarna. En annan viktig fördel är att förbättra synen och studier visar att det kan förhindra synnedsättning som åldrandet kan orsaka.

Andra fördelar med blåbär är att de har en positiv inverkan på skador vid diabetessjukdom, åderbråck, hemorrojder, kronisk inflammation, Alzheimers sjukdom, hjärtsjukdom och artrit. Blåbär ses som den viktigaste antioxidanten och är viktig för att bekämpa fria radikaler.

Dessa antioxidanter motverkar också oxidativ stress och inflammation. Blåbärskapslar kan hjälpa till att bevara hjärnans kognitiva funktioner och blodflöde med hjälp av att upprätthålla LDL nivåer och endotelfunktion.

 

Leave a reply

Enter the code to comment *