SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

CLA – konjugerad linsolsyra

IMG_1269

IMG_1272

IMG_1273

Fick nyss hem mitt paket med CLA från Proteinbutiken.se Strength CLA (konjugerad linolsyra) minskar kroppens inlagring av fett samtidigt som frisättningen av kroppens eget fett ökar. Detta sker genom att CLA minskar produktionen av vissa katabola hormoner samtidigt som det ökar frisättningen av de hormoner som stimulerar fettförbränningen.

Vad är CLA?

Konjugerad linolsyra syror (CLA) är en familj av minst 28 isomerer av linolsyra finns framför allt i kött och mejeriprodukter som härrör från idisslare.CLA är känd för dess cancerförebyggande egenskaper, har forskarna också funnit att cis-9, trans-11 form av CLA kan minska risken för hjärt-kärlsjukdom och hjälpa dem att bekämpa inflammation.

Konjugerad linolensyra är också känd för dess organ vikt förvaltning egenskaper, bland annat minska kroppsfett och luta muscle massa. Över 30 kliniska studier har publicerats utreda konjugerad linsolsyra inverkan på vikt förvaltning. Försöken har ganska rörliga modeller, vilket leder till inkonsekvens. Men visar en meta-analys genomfördes 2007 tydligt att CLA faktiskt har en liten inverkan på fett massa.

I juli 2008 fick konjugerad linsolsyra en ingen invändning brev från FDA på det GRAS (i allmänhet betraktas som säkra) statusen för vissa kategorier av livsmedel inklusive flytande mjölk, yoghurt, måltid ersätter skakningar, näringsmässiga barer, fruktjuicer och sojamjölk. Med GRAS status är livsmedelsföretag nu kunna lägga till CLA i produkter i dessa kategorier av livsmedel.

I en studie* visades att ett normalt intag av konjugerad linsolsyra minskade kroppsfettet hos försökspersonerna med över 20% under en 3 månaders period. Ville i alla fall testa på det eftersom att aldrig tidigare har ätit det och se om jag märker någon skillnad 🙂

CLA finner du HÄR! 

Leave a reply

Enter the code to comment *