SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Är honung onyttigt?

Är honung onyttigt eller nyttigt? Denna fråga har jag fått många gånger om så jag tänkte skriva ett inlägg om hur det egentligen är så alla kan delta i svaret 🙂

Honung vet vi innehåller många bra naturliga ämnen för kroppen. Till exempel finner vi just honung i dem flesta halstabletter etc. Det lindrar halsont, sår och till och med tar kål på bakterier i kroppen. I honung finner vi mjölksyrabakterier. Mjölksyrabakterier finns egentligen i honungen för att förhindra honungen från att jäsa, attackeras av dåliga bakterier och svampingrepp men mjölksyrabakterier är nyttigt för människan också. Mjölksyrabakterierna kommer från biets mage där nektaret förvaras. Bakterierna i kroppen förhindrar bakterieingrepp och skapar ämnen som bygger upp vårt immunförsvar.

Så för att svara på frågan, nej, honung är ej onyttigt MEN om det kommer i kontakt med värme, exempelvis i ugnen så förvandlas det till socker istället vilket självklart är onyttigt. Honung innehåller även väldigt små mängder energi vilket socker inte har vilket gör det bättre i längden om man ska jämföra med socker.

Som jag brukar skriva så är det mesta okej att äta i måttliga mängder 🙂

Leave a reply

Enter the code to comment *