SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Nyttigt äppelmos

IMG_3890

Häromdagen gjorde jag en nyttigt recept på äppelmos. Äppelmos är min egen favorit till havregrynsgröt med lite yoghurt, men tyvärr innehåller de flesta av varumärkena i vanliga butiker mycket socker! Därför bestämde jag mig för att göra min egen hemgjorda äppelmos för att vara helt säker på att det är hälsosamt, utan tillsatt  socker och även jag behöver inte betala massor av pengar för att få en produkt som inte innehåller några ämnen eller socker! Bra va?

Hur som helst, ville många veta receptet så jag bestämde att skriva ut här så alla kan delta i detta recept, det är mycket enkelt också. Ta en titt på detta recept!

Näringsinnehåll:

Kalorier: 420

Kolhydrater: 93 g

Fett: 1 g

Proteiner: 2 g

Hemlagad nyttigt äppelmos:

5 äpplen av ditt eget val (jag använde röda äpplen)
1/2 dl vatten
2 msk stevia
nypa kanel (gå efter smak)

Beskrivning:

1. Skala alla äpplen, ta bort äppelkärnorna och skär äpplet i ganska små bitar. Ta en stor kastrull / gryta och lägg i vattnet och äppelbitarna och börja koka dem.

2. Du behöver förmodligen en potatis stötare eller något som kan mosa äpplena medan de kokar. Vänta tills du känner att alla äpplen är mjuka och mosade . Tar ca 10-15 minuter.

3. Ta bort kastrullen från värmeplattan och lägg äppelmoset i en skål med lock och vänta tills det svalnar. Förvara i kylen! KLART

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *