SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Nyttiga banan kvarg pannkakor

bild kopia 2

Jag tog den här bilden i morse när jag gjorde ett nytt recept för pannkakor, denna gång var det banan kvarg pannkakor! De var verkligen super goda och har att mer tjock konsistens som amerikanska pannkakor på grund av kvarg i den.

Vad är kvarg?

Quark är mjuk, färsk ost, som har en liknande krämig konsistens som gräddfil och en mild syrlig smak. Ursprung i Europa (namnet huvudsak innebär ”ostmassa”), är Quark en mångsidig krämig ost, användbar i allt från tårta recept till dips och låg fetthalt. Quark är som en tjockare yoghurt med mindre fett och mer protein!

Näring innehåll:

Kalorier: 410 för alla pannkakor

Protein: 34 g

Kolhydrater: 51 g

Fett: 8 g

Recept på banan kvarg pannkakor: (Gör ca 9-10 pannkakor)

1 mosad banan
0,7 – 1 dl lätt kvarg
1/2 dl grahamsmjöl
1 ägg
1 äggvita
Lite lättmjölk om smeten känns är för tjock.

Beskrivning:

1. Ta en skål och mosa bananen väl med en gaffel. Blanda ner alla övriga ingredienser.

2. Stek alla pannkakor i lite olivolja / rapsolja om det behövs. Ta ca 2 msk per pannkaka. NJUT! : D

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *