SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Klassiska scones

IMG_1022

IMG_1024

IMG_1027

Dessa scones var helt underbara! Jag ställde mig direkt när jag kom hem från det kalla regniga höstvädret och började baka scones och det var si sjukt gott 😀 Dessa scones är inte nyttiga som alla mina andra recept utan det är helt vanliga klassiska goda scones! Det är helt okej att njuta ibland också, glöm inte det 😉

Jag gjore däremot om sconesen lite grann genom att ta hälften grahamsmjöl och hälften vetemjöl special, lite bättre än bara vanligt vetemjöl. Du kan självklart bara använda dig utav grahamsmjöl eller dinkelmjöl för den delen också men jag bestämde mig för att göra såhär 🙂

Recept för klassiska scones: ( ger 4 scones)

  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör såhär:

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
  3. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
  4. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
  5. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i lite längre ner än i mitten av ugnen i cirka 15 – 20 minuter. Servera nygräddade och varma!

Leave a reply

Enter the code to comment *