SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Varför äta äggula?

IMG_2252

Jag får alltid frågor om äggula och varför vissa äter dem och vissa inte. Nuförtiden har folk börjat ifrågasätta mig varför jag äter dem, så jag bestämde mig för att skriva ut här varför du ska äta äggula!

Vad innehåller äggula?

Ett ägg består av:

Kalorier: 80

Protein: 8 g

Fett: 6 g

Kolhydrater: 0 g

Detta lämnar oss med att äggvitan innehåller 15 kcal och äggulan 65 kcal.

Varför äter inte folk äggula och varför ska vi göra det?

Detta är den största anledningen till varför folk inte äter äggula, därför att den innehåller mer kalorier än äggvitan. Olyckligtvis vet dem inte att det är äggulan som har all näring, vitaminer och bra fetter i sig som våra kroppar är i nöd av. Det är inte bara bra för vår hälsa utan den är ju också supergod 😀

Folk är så fokuserade på kalori intaget nu för tiden, och dem låter endast 65 kalorier komma i vägen för deras hälsa. Äggulan innehåller bra fetter, vitaminer och all näring medan äggvitan inte innehåller någonting  av dessa ämnen. Äggvitor är låga i kalorier an en anledning, och det är för att den inte innehåller någonting som kroppen är i nöd av och mättar inte särskilt bra heller. Så all hysterisk kring detta ämne beror endast på 65 kalorier…. Jag förstår självklart att folk vill ha sig sig så få kalorier som möjligt, men om vi alla nu vet att äggula är jätte bra för våran kropp och hälsa ska då kalorierna komma i vägen för det också? Jag räknar inte ens kalorier och jag klarar mig helt utmärkt på det, det är ju inte något man måste göra för att man vill gå upp i vikt, gå ner i vikt, bygga muskler eller vad som helst. Äter man hälsosam ”ren” mat och tränar regelbundet behöver man inte räkna kalorier. Det bara gör alla förvirrade om man so egentligen är nyttigt och inte (ta detta som endast ett exempel) så ät bara hälsosamt och du behöver inte räkna kalorierna! 😀 Lycka till!

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *