SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Varför bör man använda pulsklocka?

bild

Bilden säger egentligen det mesta! Skillnaden är mycket stor mellan kalorivärdet från min egna pulsklocka och springmaskinen. Maskinerna passar inte specifikt med din kropp! Maskinerna på gymmet räknar de kalorier du bränner medan du ex. springer på löpbandet, men tyvärr kan detta belopp vara falskt. Maskinerna justeras efter en viss indikation av kön, vikt och längd. Detta kan vara fel information om dig.

Om du till exempel väger 70 kg och maskinen justeras för att passa en person som väger 80 kg, kommer kalori beloppet vara högre på maskinen än vad som faktiskt är för dig! Jag säger inte att maskinen inte kan vara rätt för dig, men du kan aldrig vara helt säker. Maskinen beräknar inte ens din puls, vilket är vad de klockor är beroende av på när du tränar! Pulsklocka är inställd på din egna vikt, kön, längd, ålder m.m OCH den mäter hur många kalorier du bränner via din puls.

Jag vet att många maskiner i gymmet har sensorer som mäter din puls och du kan ställa in din vikt MEN du kan inte hålla i dem där sensorerna samtidigt som du springer.. Därför är en pulsklocka mycket smidigare och man kan vara säker att man får rätt resultat 🙂

Leave a reply

Enter the code to comment *