SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Vad är PWO?

Många verkar inte veta vad man ska äta som en PWO och varför det är viktigt. PWO står för det engelska ordet pre-workout vilket menas med vad du äter eller dricker innan en träning för att öka dina prestations chanser. Så här tänkte jag skriva och svara på några frågor som ofta poppar upp bland mina bilder!

Varför PWO?

Varför du behöver äta eller dricka rätt innan ett träningspass är på grund av att allting du intar före en träning påverkar din prestation under din träning. Det är viktigt att få i dig dem ämnena som är viktiga för din kropp för att kunna maximera våran prestation. Utan någon mat eller dryck innan ett träningspass, så är det för mig omöjligt, eftersom att kroppen inte har någon energi att ta någonting från. Det är egentligen ganska logiskt tänk eller hur? 🙂

Vad ska jag äta som PWO?

Alla har olika vanor vad dem själva äter innan en träning men vad jag vanligtvis äter är: havregrynsgröt med kvarg och några bär eller lite frukt och även min PWO dryck som heter Brutal FX. En PWO dryck är ett pulver som är mixat med alla ingredienser som är vetenskapligt bevisat att man behöver mer utav under en träning och som kan vara svårt att få i sig genom vanlig mat. Min PWO dryck ger mig mer: styrka, pump, energi och fokus. Och hur kan ett pulver göra detta? Jo, genom alla olika ingredienser som jag får i mig genom att dricka den: BCAA ( beta-alanine), Koffein, L- arginine alpha- ketoglutarate, try-creatine malate, creatine monohydrate etc. Dessa är bara några av ingredienserna jag får i mig, men dem spelar störst roll. Alla dessa tillsammans ger mig alla fördelarna som jag skrev förut och på detta vis kan jag prestera mitt absoluta bästa! Innan en träning ebhöver du fett, protein och kolhydrater från maten du äter. Så till exempel det får du från en skål med havregrynsgröt med yoghurt.

Vart kan jag köpa PWO- drink?

Du kan köpa dessa olika pulver av PWO lite överallt på olika hemsidor eller butiker där dem säljer kosttillskott. Självklart säljer alla olika typer av PWO eftersom att alla vill ha sina egna pulver att sälja men mitt köper jag på http://www.gymvaruhuset.se. Vilket är då bäst? Denna fråga är omöjlig för mig att svar på eftersom att alla tycker olika och jag kan inte pröva all olika eftersom att det finns så otroligt många. Antingen så köper man ett mixat pulver av dessa ingredienser som jag dricker, eller så brukar vissa och köpa rent kosttillskott av olika typer av ingredienser som dem anser vara viktigast och mixar ihop det själva. Det är olika för alla helt enkelt!

Hoppas att du fick någon klarhet om vad du ska äta innan en träning! 😀

 

 

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *