SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Rökning och träning

Hur rökning och träning ihop egentligen?

Har verkligen rökning effekter på träningen? Är det verkligen så att effekten är dålig? Ska jag sluta?

Svaret på alla dessa frågor är JA!

Rökning är en av de värsta du kan göra för att din kropp när du tränar och speciellt om du vill uppnå ett visst mål! Jag ska skriva in här vad jag har skrivit under en labbrapport jag gjorde nyligen i skolan för min biologi, LÄS DETTA NEDAN!

Hur nikotin påverkar din träning och varför:

Ditt hjärta slår snabbare:
I genomsnitt bidrar rökning på till 30 procent ökad hjärtfrekvens, ibland ännu mer! När ditt hjärta är stimulerande att slå snabbare minskar din energi  vilket gör att du knappt har någon energi för din träning. Detta kommer naturligtvis ha ett dåligt inflytande på din träning och dina resultat. Detta är också anledningen till att hjärtfrekvensen blir högre som en rökare.

Det minskar syret i blodet:
Dina muskler är alltid i behov av att syre och en liten mängd syre ger negativ effekt på din tränings presentation och muskel byggnaden.

Försämrar din uthållighet:
Som rökare kommer rökningen påverka din uthållighet och det kommer naturligtvis så småningom påverka dina resultat. Till exempel som en rökare så har du inte samma energi som är tillräckligt för de sista övningarna i gymmet som du annars lätt skulle kunna klara av som en icke rökare.

Gör dig sjuk:
Att rökare är mer sjukare att icke rökare är sant. Rökning påverkar upptaget av antioxidanter, och det leder till  försämring av ditt immunförsvar. Rökning försämrar också skelettet på grund av att det orsakar benskörhet som gör risken för frakturer och skador i allmänhet, ännu större.

Idag har vi en så stor kunskap i detta typ av ämne eftersom det har dåliga effekter så många människor, inte bara rökare själva utan också alla runt omkring dem som tvingas andas in denna motbjudande rök även om de har gjort det smarta valet att inte röka. På grund av denna kunskap som vi vet i dag att människor som röker har en sämre puls. Rökning dödar folk, varje cigarett minskar persons liv  med 5 minuter och det gör också en massa andra sjukdomar som är mycket farliga för våra kroppar, så frågan kvarstår varför människor fortsätter att röka trots att dem vet konsekvenserna.

Så vet du hur farligt det faktiskt är att röka i allmänhet och detta är naturligtvis ännu värre om du vill ha en bra kondition eller gå ner i vikt! Gör dett smartaste valet i ditt liv och SLUTA RÖKA! 😀

 

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *