SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Pressa din juice själv!

IMG_2217

Många av mina följare undrar varför jag alltid pressar min egna juice istället för att köpa färdiga 1 liter juicer från butikerna.

Svaret är enkelt, dem flesta juicerna i butikerna är fullproppade med socker, konserveringsmedel och smaksättningsmedel.

Vissa kollar inte ens på juicens innehållsförteckning utan luras till exempel av vad som skyltas stort på förpackningen. Vad jag menar med det är att man ser ofta stora texter på produkternas förpackningar som då ska locka till sig kunden att köpa varan.

Dessa texter kan till exempel vara:

100% NATURLIG eller INGA TILLSATTA KONSERVERINGSMEDEL

Dessa texter stämmer faktiskt inte alltid även fast det står så. Nästa gång du ser en sådan text eller liknande så är det alltid bäst att titta på vad självaste juicen innehåller. Där visas det alltid det korrekta.

Nu vill jag inte skrämma iväg er från alla butiker så att ni inte köper någonting, men visst finns det sådana juicer etc. som är naturliga också. Som redan sagt, kolla på innehållsförteckningen, där finns all information.

Så det är svaret varför jag pressar min egna juice! Men också är det skönt att göra sin egna juice för att man själv har friheten att bestämma vilka smaker och kombinationer man vill ha! Det älskar jag! 😀

 

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *