SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Power System High Protein Bar

IMG_0422

IMG_0423

IMG_0425

Här kommer en lite mer detaljerat inlägg och bilder på mina nya proteinbarer som kommer från märket Power system, finns att köpa HÄR. 

Jag fick några frågor angående just dessa protein barer, dvs vad dem innehåller, näringsinnehåll m.m så bestämde mig för att skriva ett helt inlägg om dem här så alla kan ta del av svaren 🙂

Varför är proteinbarer bra för kroppen?

Våra kroppar är uppbyggda av muskler, musklerna är uppbyggda av protein. Så simpelt är det 🙂 När vi är på gymmet och använder våra muskler så faktiskt bryter vi ner våra muskler och för att kroppen ska börja bygga upp musklerna av den ansträngning vi har gjort behöver kroppen energi och protein. Mestprotein då musklerna har underskott av det efter träningen och därför behöver vi fylla på med just protein och kolhydrater för den delen också.

Därför finns proteinbarer. Perfekt att ta med sig, innehåller bra med protein och långsamma nyttiga kolhydrater så kroppen får vad den behöver efter en hård träning. Detta är för att vi ska slippa ta med en hel kyckling och en fullkornslimpa för att sitta och trycka i oss för att få i oss samma mängd gram 😉 Därför använder vi proteinbarer. Proteinbarer är även ett perfekt mellanmål för att få i sig extra mycket protein som kroppen lagrar på under dagens gång.

Hur ser näringsinnehållet ut?

Per 100 g ser det ut såhär:

  • Kcal: 391
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 11 g

Eftersom att barerna är ganska små så brukar jag ta två stycken, men en bars näringsinnehåll ser ut på följande vis:

Per 35 g:

  • Kcal: 137
  • Protei: 11 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 3,8 g

Vad finns det för smaker?

Den enda smaken jag har är kokos och den är supergod! Smakar som en liten godisbar ungefär fast skillnaden är att den gör bra för kroppen och inte tvärtom 😉

Det finns däremot andra smaker också såsom: banan och choklad.

Var finns dem att köpa?

Proteinbarsen kommer från kosttillskotts hemsidan http://www.proteinbutiken.se

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *