SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Okej att njuta?

Jag får jätte ofta frågor om det är okej att njuta av annan mat/ godsaker ibland såsom godis, bakelser, glass etc. Detta är självklart en individuell uppfattning beroende på hur sträng man är med sig själv men mitt personliga svar är ja. Jag tycker att allting i måtta är okej, och därför är det okej att att njuta av en glass eller något liknande då och då. Om du äter hälsosam mat med varierad kost och regelbunden träning är det inga problem att njuta av något litet på till exempel en fredagskväll. Det lilla kommer inte att påverka din kropp OM du tränar regelbundet och äter hälsosamt i vanliga fall. När jag äter något som jag inte brukar äta så blir det oftast fryst yoghurt, en vanlig glass eller någon muffin!

Självklart är ingenting bra i stor mängder, inte ens nyttiga produkter, så därför skriver jag att det är okej i måttliga mängder. Det är bra och nyttigt för våra kroppar och smaker med en varierad och hälsosam kost. Det är väldigt enkelt att fastna i enkla gamla vanor men försök att ändra på det i sådanna fall. Till exempel så har jag väldigt lätt för att äta för mycket frukt och för många ägg, men detta tänker jag på mer oftare nuh och det går bra att byta ut det med något annat alternativ.

Så för att göra en liten sammanfattning, ja det är okej att njuta av godsaker, nej det kommer inte att påverka dina resultat om du intar det i måttliga mängder och med en varierad hälsosam kost och regelbunden träning, till och med jag njuter av något gott ibland! Försök att inte tänka så mycket utan mer ta vardagen som den kommer så löser det sig! Hoppas att du har fått någon lärdom av detta inägg! 🙂

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *