SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

En fråga om shapeness hälsa-fasta!

Denna fråga fick jag nyligen här på bloggen och tänkte svara på den här så att alla kan delta i svaret 😀

Frågan: 

Hej! Jag provade på PF (periodisk fasta) i några dagar och det var verkligen inte något för mig, jag kände att jag inte kunde prestera lika bra i skola och på gymmet och var mer lättirriterad än tidigare.  :) Egentligen så var det tänkt att jag skulle testa på i ett par veckor men efter bara fyra dagar så slutade jag då min kropp och knopp påverkades som de gjorde, har du märkt av någonting av detta?

Svar:

Hej!

Att man får negativa ”påfrestningar” i början av sin periodiska fasta är absolut inget konstigt, många får det eftersom att det blir en sådan drastisk förändring och kroppen hinner inte riktigt med, som kan påverka din vardag i början. Till exempel att du blir trött, har huvudvärk, är ”seg”, irriterad m.m Alltså inget farligt men kan vara jobbigt om man, som du säger, vill prestera bra i skolan, på jobbet etc. utan någon påfrestning.

Detta är dock mycket varierande från person till person, men också vilket typ av program du följer! Det är det som påverkar mest för vad som passar dig bäst och vad kroppen behöver under en fasta. 🙂

Och till frågan om jag känt av något av detta, ja, men endast ytterst lite! Jag har varit lite tröttare än normalt men har jämnat ut detta med flera sovtimmar så jag har verkligen inte haft svåra problem med detta. Däremot gör ju jag en mer hälsosammare periodisk fasta som ni redan vet om vilket gör att det inte påverkar din kropp lika mycket med dessa påfrestningar, alltså att det inte påverkar din kropp på mycket!

Detta är just för att jag utövar mitt egna hälsa detox program 😀 Så jag har fått en mycket bra start på min periodiska fasta och mitt program som jag snart ska börja arbeta med för att lansera.

Hoppas att du blev nöjd med svaret!

 

 

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *