SHAPENESS

Achieve a healthy lifestyle.

Nyttig passionsfrukt cheesecake!

bild kopia

bild

Åh detta var verkligen supergott! Satt och kollade på film medan det regnade ute och smaskade i mig denna nyttiga passionsfrukt cheesecake! Jag bara älskar cheesecake och även fast den är nyttig så är det helt fantastiskt god 😀 Den smakar verkligen inte nyttigt utan precis som vanlig cheesecake, rekommenderar alla att testa på mitt underbara recept som kommer nedan! 😀 Dessutom är den glutenfri!

Nyttig passionsfrukt cheesecake:

Botten:

1/2 dl mandelmjöl

1 äggvita (spara äggulan)

1/4 tsk fiber husk

1 tsk kokosolja

Fyllning:

100 g lätt Philadelphia ost

2-3 passionsfrukter

1/2 dl stevia

1 äggula

Gör såhär:

  • 1. Sätt på ugnen på 200° celsius. Ta fram en skål och börja med att göra bottnen. Blanda äggvitan, mandelmjölet, fiberhusken och kokosoljan väl med en gaffel. Fördela bottens smet över 2 stycken  stora muffins formar. (Dem behöver vara stora för att allt ska få plats och för att fyllningen inte ska ramla ut) Platta till det lite grann i varje form med hjälp av tex en sked eller liknande platt material. Placera formarna på en plåt och grädda botten mitt i ugnen ungefär 10 minuter.
  • 2. Medans botten gräddas så kan du börja med fyllningen. Ta fram en ny ren skål och blanda philadelphia osten, stevian och en äggulan med en gaffel för det blir väl blandat. Gröp ur passionsfrukterna och blanda ner i smeten. Se till att inga klumpar finns kvar när du blandat färdigt. När botten är klar så sänker du ugnens temperatur till 180° celsius. (bottnen behöver inte ha svalnat innan du lägger på fyllningen) Fördela fyllningen jämt i dem 2 muffins formarna och lägg in dem i ugnen igen. Grädda i mitten av ugnen ungefär 30-35 minuter.
  • 3. Ta ut dem när dem är klara och låt cheesecake svalna av på ett galler eller liknande. Klara för att ätas, dem ska förvaras i kylen med man kan frysa in dem också! :D

Inlägget finns också på: Engelska

Leave a reply

Enter the code to comment *